pátek 30. března 2012

Módní inspirace: Okno do dvora

Tentokrát se nejedná o žádný televizní fenomén jako v minulém díle, nýbrž o mou osobní fascinaci ze šatiček z filmu Okno do dvora. Tento film představuje naprostou filmovou klasiku, která si vysloužila i parodii v seriálu The Simpsons. Pokud jste neviděli, doporučuji si jeden z nejzásadnejších Hitchcockových filmů pustit. A nejen kvůli těm šatům. :))) ono to na vás totiž zapůsobí až ve filmu.
_________________________________________________________________________
Aneb jak chápat módu padesátých let nyní.
První model, který Grace Kelly vynese na stříbrném plátně je široká kolová sukně s přiléhavým jednoduchým topem.

A jak nosit tenhle model abychom nevypadali mírně řečeno jako blázni?
Sukni trochu ubereme objem a odpustíme si rukavičky. S jemným outfitem dobře zafunguje drsnější psaníčko a jehličky vyměníme za módní a mnohem pohodlnější klínky. Perly na krku můžeme také nahradit oblíbeným přívěskem, ale vzhledem k tomu, že se dnes běžně nenosí, není na škodu jimi trochu šokovat.

Krásná kombinace bílého topu z luxusního materiálu a pastelově zelená sukně.
Jak to nosit dnes?
Sukni zkrátíme(na screenu z filmu není vidět, sukně sahá pod kolena), i když se midi vrací, tahle délka je trochu problematičtější. Bílý top skvěle doplní aktuálně IN pastelovou sukni, shopping bag, baleríny nebo oblíbené loafers a výrazný prsten v barvě sukně.

Černé luxusní šaty, opět doplněné perlami a v pase stažené lakovaným páskem. Grace nechává znovu vyniknout typickému znaku módy padesátých let, a to je silueta přesýpacích hodin. Stále ještě nevíte co na sebe?
Na důležitý večírek, na ples... 
Černé koktejlky se širokou sukní ve stylu Grace Kelly. Perlové naušnice 
a náramek. Pro trochu rebelštější a mladší vzhled kotníčkové boty.
 
Jak vypadá mladá dáma ve volném čase? Grace má ve filmu hnědé mokasíny, ohrnuté džíny a jednoduchou červenou košili. Předstírá četbu odborné literatury a v zápětí ji mění za módní bibli Harper´s Bazaar...:)
 A jak vypadá mladá dáma v 21. století, která se inspirovala?
Má také hnědé mokasíny, boyfriend džíny, nápadné sluneční brýle a košili vyměnila za triko s nesmrtelným logem Coca-Cola.:)
Dokážete si z filmů odnést inspiraci a tu pak přetavit do současných trendů a podmínek?


13 komentářů:

  1. skvely clanok :) milujem tvoje clanky co sa tyka mody filmov a serialov :) aj beverly hills clanok ma velmi bavil :) len tak dalej. skvele citanie :)

    OdpovědětVymazat
  2. inspirativní=)...jen škoda, že já takovej pas nemam jak a kde vytvořit, nechápu, kde ty ženský dřív braly takový postavy:P....na perfektní kolovou sukni jsem ještě nenarazila

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  3. ono to asi není o postavě jako spíš o vytvoření té iluze, právě rozšiřující se sukně a pásek ti pas udělá, i když ho nemáš výrazný, nebo žádný. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle široké sukně se mi taky líbí!

    OdpovědětVymazat
  5. tak ty černé šaty stažené páskem mi doslova vyrazily dech-krásnější jsem snad neviděla..! navíc v kombinaci s perlovým náhrdelníkem a výraznou rtěnkou-noblesní! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Grace Kelly je v tom filmu nádherná. Úplně si pamatuju, jak jsme to viděli poprvé, hned mě oslnila. Moc pěkný článek, opravdu. Ještě by bylo super napsat, odkud konkrétně jsou jednotlivé kousky. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jé, to je přesně můj šálek čaje. Je skvělý, že tě to napadlo. Vždycky, když vidím nějaký starší film, sleduji, co nosí a jak by se to dalo nosit dnes. A tobě se to povedlo uvést ve skutečnost :-)
    Markét

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju!! to mě těší, že to někdo prožívá stejně jako já!:)

      Vymazat
  8. anonymní: smontováno v polyvore, slouží to spíš zase jako inspirace..:)

    díky všem!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Aááách, teď jsi mi zlepšila den. To je přesně moje srdeční záležitost. Jsi šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak tohle je fakt boží, nutně potřebuju tu první sukni a tu zelenou taky a bílý top a-a-a... Kruci, proč mi tohle děláš?:D

    OdpovědětVymazat
  11. Teda. To je moc povedený článek :-). Módu z 50's přímo miluju. Takovéhle šaty do půly lýtek bych tolik chtěla. :-) Daniela

    OdpovědětVymazat