sobota 8. června 2013

Co si vzít na letní dovolenou?

Blíží se nám období letních dovolených, proto jsem pro vás připravila pár koláží, jako možnou inspiraci, jaké kousky si zabalit, abyste nemuseli s sebou tahat půl skříně. 
Pravidlo číslo 1: Vše by mělo být mezi sebou kombinovatelné. Ať už se jedná o jednotlivé kousky oblečení, nebo o doplňky.
Proto si nezapomeňte vybrat z vašeho šatníku základy, které pak můžete použít i víckrát. 
Pro mě ten základ tvoří: džínové kraťasy (stejně zjistíte, že z nich nakonec vůbec nevylezete :), topy v neutrálních barvách (bílá, šedá, černá), šaty, pohodlné sandály (na ty nové, co vás dřou do paty rovnou zapomeňte, víme moc dobře jak moc pálí mořská sůl do puchýřů že?), klobouk (na pláž i do města, na výlet- slunko je mrcha) a kabelu s dlouhým uchem (přece nebudete tahat tašku v ruce ne?, do jedné patří kousek melounu a do druhé ruka vaší drahé polovičky!)

 Do letadla pohodlně: pohodlné uzavřené boty (třeba tenisky), legíny a volný top, velká kabela na vaše nezbytnosti, lehká bundička pro případ smrtící klimatizace v letadle a na letišti. A brýle až vystoupíte na slunci zalitém ostrově...
 Na procházku po městečku, na trhy, na kratší výlet: Safari šortky (jako správná cestovatelka ne?), bílý top, sandálky a klobouček (slunko je mrcha podruhé!), brýle s barevnými, holografickými skly jsou letos nutností (seženete je všude za příznivé ceny).
Na pláž: jak zazářit i jako rozcuchaná rusalka bez make-upu? Vtipnými a originálními doplňky. Klobouček také připadá v úvahu (ale osobně nedoporučuji všude doporučovaný klobouk s větší krempou, protože vám ho dřív nebo později odfoukne mořský vánek/vichr- vlastní zkušenost)
Na večeři, večerní romantickou procházku po pobřeží: Sandálky, co se dají rychle zout(v případě procházky v písku), sukýnku s potiskem (ta citronová je můj sen!) a jednoduchý tanktop, který dá vyniknout nově nabytému opálení (nic víc už vlastně nepotřebujete). Snad už jen blyštivé náušničky.
Na celodenní výlet: pohodlné (ale opravdu!) sandály, popřípadě plátěné tenisky do náročnějšího terénu pro šplhání po benátských hradbách, bílou tuniku (oversized košili) s delším rukávem (je v ní menší vedro než v tílku a navíc vás ochrání před spálením- já osobně se na výletech zapomínám mazat opalovákem- a zachrání vás před nachlazením v klimatizovaném muzeu), plátěnou tašku na lahev vody, peněženku, suvenýry z cest) a ano potřetí slunce je mrcha, takže klobouček (povinně!). A ano šortky. Protože když si chcete sednout na historické starověké schody, nemusí každý vidět vaše kalhotky.

Ps.. aktualizuji  z teplych krajin...hadejte kde se ted opekam na slunku? Kam a kdy se chystate utect z te ceske pohromy vy? Co vám nesmí chybět ? Bez čeho se neobejdete?




7 komentářů: