úterý 18. června 2013

Napříč ostrovem na čtyřkolce

Dovolenou jsem si maximálně užila. Nejsem totiž z těch, co dokáží hodiny nehnutě ležet na pláži, a tak jsme se i proto rozhodli odjet na řecký ostrov Lefkada, který nabízí nespočet možností jak se vyžít i jinak. Jednou z nich je i vypůjčení dopravního prostředku a poznávání přírodních krás ostrova. My jsme si vybrali čtyřkolku. Jednak jsem si jí na dovolené chtěla vždycky půjčit a také proto, že je mnohem bezpečnější variantou než skútr, na kterém se můžete docela lehce vymáznout na prašné cestě(no mě to nakonec stejně neminulo, i když až v Praze a na koloběžce bůůů).
 Kromě krásných pláží se uprostřed ostrova nachází horský pás, odkud je úžasný výhled na pláže a horskou přírodu. V jednu chvíli se opékáte na osmé nejkrásnější pláži světa a ve druhé projíždíte mraky po horské kamenité cestičce, kde všude kolem vás rostou nejrůznější bylinky a luční květiny...(ale romantika je to jen do chvíle, kdy začnete klepat kosu, takže mikču s sebou do batohu!)
 Rozhodla jsem se Lefkádě věnovat víc kratších článků, protože jedním dlouhým bych vás asi úplně zahltila a navíc právě o tomto ostrově na internetu není moc informací, takže bych googlu ráda pomohla a také třeba lidem, kteří se sem chystají a chtějí si zjistit co nejvíc.
 Čtyřkolku si půjčíte od 35 Euro na dva dny (v červnu, v sezóně je obecně všechno o 5-10E dražší), ale záleží na kolik si to usmlouváte u místních půjčoven, které jsou např. v Nydri na každém kroku). Doporučuji koupit si na místě v trafice průvodce po ostrově (mají i v češtině).
 Na čtyřkolce jsme projeli křížem krážem celý ostrov. Hlavní město Lefkada, většinu horských krásných vesniček, všechny nejkrásnější pláže, vyhlídky a olivové háje. Olivovníky tu rostou úplně všude. Tohle místo mohu doporučit. Dostatek zábavy pro aktivní a energické lidi na dovolené!

Co děláte na dovolené vy?

7 komentářů:

  1. Krásné fotky, hned bych jela na dovolenou, ale mně asi čeká zase až v prosinci Asie.
    V každém případě Řecko miluju, my se většinou tak týden válíme a týden poznáváme, buď si půjčíme auto nebo skutry a jezdíme po ostrově.
    Ale ze všeho nejvíc mě bavilo jezdit v Bangkoku autobusem s místníma lidma a poznávat okolí, lidi a nasávat atmosféru.

    OdpovědětVymazat
  2. my většinou využíváme místní dopravu, ale třeba se taky někdy pustim do jeepu nebo čtyřkolek=)...a cestování mimo sezonu určitě upřednostnuju

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, v Řecku jsem ještě nikdy nebyla, ale moc ráda bych se tam jednou podívala, hlavně za historií :)) Letos mě ovšem čeká také jedna zajímavá dovolená, a to na Sicílii, kde jsem také ještě nikdy nebyla, tak jsem zvědavá, jaké to bude :)

    OdpovědětVymazat
  4. Takže jste si to užili parádně :), krásné fotky.
    Když jedem na týden k moři, tak se jen válíme a koupeme. Většinou uděláme jeden výlet po okolí. Ježdění si totiž užíváme v zimě, kdy s batohem vyrážíme na měsíc někam do exotiky. Děláme to tak už čtyři roky a maximálně nám to vyhovuje. Tenhle rok to bude Vietnam. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, jde vidět, že sis dovolenou užila a stála za to. Ostrov vypadá jako z pohádky, miluju to azurové moře :) Já bych chtěla letos taky někam vycestovat, jenom nevím, jestli mi to vyjde.

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera, aspoň trochu jsem nasála tu relaxaci a klid od práce.) Já jsem na dovolený nebyla několik let, teda naposled to byla mateřská, co trvala tři roky, ale u moře jsem za tu dobu nebyla ani jednou:) Letos možná Španělsko, ale radši bych to ani neměla psát, abych to nezakřikla, holt je moc práce.(

    OdpovědětVymazat
  7. Krása,zrovna jsem se vrátila z mallorcy, kde jsme taky jezdili a poznávali, opíjeli se a koupali :)Hned bych jela zas nekam...

    OdpovědětVymazat