středa 27. listopadu 2013

Škola Vrstvení

Vrstvení je skvělý způsob, jak se módně vyjádřit a zároveň nezmrznout, a protože teploty venku jdou strmě dolů, není nic lepšího než na sebe navrstvit víc kousků a být v teple i stylová! Ležérní vrstvení nejčastěji můžeme vidět na stylistech, kteří vědí moc dobře, jak na to a vždycky vypadají, jako že je jim móda ukradená, přitom jejich outfit je superstylový.
 Kvůli vrstvení nemusíte vzít nutně útokem nejbližší obchod s oblečením. Pokud máte dobré základní kousky doma, vystačíte si s nimi. Staré vytahané triko dospod, tenčí svetr přes a nakonec třeba teplejší kardigan. Hlavní roli hraje vykukování spodních vrstev pod těmi horními. Takže basic triko je logicky nejdelší, svetřík o něco kratší a kardiganem už jen dostylujete nedbalý look.
 TIP: Triko s dlouhým rukávem si vytáhněte přes ruce, jako když se je snažíte zakrýt před mrazivým větrem, kardiganu naopak rukávy trochu vykasejte. Ohrnování/vykasání jednotlivých vrstev je žádoucí! Tenhle nedbalý styl oblékání je ideální doplnit kvalitními koženými doplňky, dlouhými závěsy na krk, klobouky, čepicemi...
 Vrstvení vypadá nejlépe když je sladěné do jedné barevné linie. Tzn. Černá-šedá-a další odstíny, nebo Bílá, černá, šedá, pruhy...Béžová, krémová, hnědá atakdále...Barev se nemusíte vůbec bát (záleží jen na vás, jakou barevnou škálu si vyberete), já osobně dávám přednost spíš černé a šedé, vypadá to víc sofistikovaně a rafinovaně :)
Vrstvený outfit je ideální doplnit o velké huňaté a dlouhé šály, buď se do ní zabalíte, nebo ji jen ležérně přehodíte přes ramena...Nezapomeňte se zapomenout ráno učesat, protože k ležérnímu outfitu patří i lehce nedbalý účes :) A co vy? Vrstvíte nebo spoléháte na ten nejteplejší svetr co máte?

17 komentářů:

  1. Vrstvim, vrstvim, vrstvim. Miluju, když sem tam něco vyčuhuje, přečuhuje a tak. Vypadá to bohémsky a je to pohodlný :)

    OdpovědětVymazat
  2. hohohooo, zrovna jsem si pořídila černý triko s takovou delší průhlednou okovanou spodní vrstvou jako na fotkách, tak to asi budu super stylová=))
    jinak spolíham na nejteplejší vlněnej svetr, na ten ale naštěstí zatim nedošlo
    super článek=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hohooo takový triko bych taky chtěla (mimochodem budeš stylová podle Isabel Marant :)

      Vymazat
    2. kočko, najdeš ho překvapivě v takku a mají ho i v bílý=)

      Vymazat
  3. pěkný článek, teď se zrovna docela hodí :) já někdy vrstvím a někdy navleču huňatý svetr, dle situace

    OdpovědětVymazat
  4. Taky vrstvím, ale teď mi to půjde o něco líp -skvělá inspirace.)

    OdpovědětVymazat
  5. Krasne zhrnute :) Momentalne uz "vrstvim" tiez :)

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, odkud jsou prosím ty poslední Chelsea? Ty chci! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.polyvore.com/pieces_becca_leather_boot_metalic/thing?context_id=105241584&context_type=collection&id=92003307

      pieces.com, takže doplňková řada od Veromoda, Only, ale pochybuju, že je seženeš v Praze, nemívají boty od téhle značky jen kabelky a cetky...

      Vymazat
  7. Lucko, perfektní článek, víc takových :-) sama ve vrstvení tápu, líbí se mi, jak někteří( i Ty) tak lehce a vkusně umí zkombinovat i základní kousky v šatníku :-)
    Jsi moje inspirace! Moc se mi líbí i to, že nekupuješ laciné kousky, ale snažíš se vždy kupovat kvalitní materiály (vlna, kůže), atd.!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. moc ti děkuju, tohle úplně zahřálo! :) i já se ale pořád učím a nakoukávám, a o tom to hlavně je :) Do stěžejních kousků jsem se poslední dobou naučila investovat, ale obyčejné věci jako jsou trika apod. nakupuju levně, protože vím, že mi stejně nevydrží anebo mě přestanou bavit :))

      Vymazat
  8. No páni, tak v tomhle mám rozhodně mezery! Zkusím o vrstvení ráno více přemýšlet.. Je tenká hranice mezi tím vypadat jako "hot-homeless" a homeless. :D :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat