úterý 25. února 2014

Recenze: Clarisonic Mia 2

Už nějaký čas používám na čistění obličeje Clarisonic, a tak si myslím, že přišla správná chvíle na jeho zrecenzování. O Clarisonicu jsem slyšela samou chválu, ale našlo se i pár negativních ohlasů.
 A čeho se přesně týkaly?
 Jen krátce a laicky: Clarisonic je čistící kartáček na pleť, slibuje zúžení pórů, dokonale pročištěnou kůži a zářivou pokožku. Zlepšuje stav vaší pleti, která je pak prozářená a zdravá. A je tomu opravdu tak?
 Na několika blozích jsem se dočetla, že po několika dnech používání jeho majitelkám vyskákaly pupínky, Clarisonic přestaly používat denně, a problémy ustoupily (může se používat ráno a večer nebo jen jako doplněk péče o pleť- např. 1x týdne místo peelingu). Nevím, co je pravdy na tvrzení, že příčinou bylo nejspíš hloubkové pročišťování pleti a vyplavování nečistot na povrch, já tuto zkušenost nemám.  
Clarisonic Mia2 mi vyhovoval od první chvíle, kdy jsem ho začala používat. Je ale pravda, že ráno a večer jsem ho zkoušela jen pár prvních dní ( a také nemám moc problematickou pleť)...
 Ještě před použitím kartáčku odlíčím a vyčistím pleť Zelenou Biodermí micelárkou. Poté si opláchnu obličej, nanesu čistící gel (jakýkoliv mám právě po ruce), navlhčím a zapnu Clarisonic. Má načasovaný interval na čelo 20s, nos a bradu 20s a každou tvář 10s. Dohromady vám tedy čistění zabere minutu. Pak se kartáček sám vypne. Věřte mi, že bych si tu příjemnou masáž, kterou C. umí, nechala líbit klidně pět minut. Použití je opravdu moc příjemné a po opláchnutí pleti vás čeká naprosto čistá pleť (skoro až vrže jak je čistá:) Pokud se jí dotknete je neuvěřitelně jemná a hladká. A na to si vypěstujete závislost raz dva, fakt.
 Jak ho tedy optimálně používat?
Určitě bych za sebe nedoporučovala použití ráno a večer (mě to přijde zbytečné, navíc ráno mi stačí si pleť opláchnout studenou vodou a po Clarisonicu bývá občas malinko červená). Já ho používám cca 6x týdně, a to každý večer, přičemž si nechávám jeden večer na oddych, ale někdy to prostřídám a použiju ho místo toho ráno- například o víkendu). Po vyčištění pleti pomocí Clarisonicu je ideální aplikovat různé výživné krémy a séra, protože lépe proniknou do pleti. Někdy ráda použiju obyčejnou modrou Niveu (to když mám v zimě pleť vysušenou) a někdy jen lehkou hydrataci v podobě Biodermího hydratačního séra. Aktuálně nemám vybraného žádného favorita :)
PLUSY:
  • Máte fakt krásně hladkou pleť!!! !
  • Pokud se vám začne klubat pupínek, Clarisonic ho během jednoho až dvou použití zlikviduje v zárodku. Už dva měsíce jsem žádný neměla a to je prostě bomba! Dřív jsem některé kámoše likvidovala i dva týdny- hrůza!
MINUSY:
  • Prý má zužovat póry, ale ničeho zásadního jsem si nevšimla...?
  • Cena. Pokud do něj půjdete, vyplatí se koupit ho v zahraničí, kde je podstatně levnější než u nás (seženete ho v Sephoře).

 A jaký je tedy můj osobní závěr? Pokud vás trápí sem tam nějaký pupínek a máte pocit, že by si ho vaše pleť zasloužila, jděte do něho. Pozitiva mají jednoznačně navrch! Od té doby, co ho používám se mi pleť opravdu zlepšila (jo už nejsem nejmladší no), je hezky vypnutá, hladká a pupínky mají navždy stopku. Alespoň do té doby, než se mi Clarisonic vybije a já ztratím nabíječku. :)
                                  
Máte také s Clarisonicem nějakou zkušenost? 
Pokud vás zajímají jakékoliv detaily, napište mi do komentářů, ráda vám na vše odpovím!
hezký večer!

18 komentářů:

  1. Už dlhšiu dobu po ňom pokukujem.Bohužiaľ odrádza ma ta cena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poradím- v Mary Kay takový kartáček nabízí za 1390kc :)

      Vymazat
    2. Není stejný - MK se otáčí kolem své osy, Clarsonic dělá jiný pohyb - jakoby "vrnivý" ;-). Může a nemusí to dost znamenat, srovnání nemám, mám jen roky Clarsonic na zuby, a ten je super :-).

      Vymazat
  2. Tak tohle by se mi ohromně hodilo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze, možná, že jsi mě i přesvědčila, mrknu se v Holandsku, kam za měsíc jedu, jestli to tam neseženu za nějakou lepší cenu :).

    OdpovědětVymazat
  4. nad Clarisonicem přemýšlím už dlouho, snad se jednou rozhoupu a pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zní to hezky, ale teď mám bohudík pleť úplně bez problémovou, což dřív nebylo, ráda používám ovocný peeling, dělá fakt krásně hladkou pleť. Tak třeba v budoucnu...

    OdpovědětVymazat
  6. co se tyka ceny, odkud ejj tedy mate a za kolik? Zde v Sephora stoji cca 3900 + kartacky (ty vyjdou asi na 300 na mesic). V zahranici s dopravou mi to prijde na stejno - pletu se? Diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem si ho porucila k narozeninam ale je ze sephory napriklad na letisti v kodani v kastrupu je podstatne levnejsi. Myslim ze v Usa vyjde levneji a pokud se clovek trochu snazi tak si ceny v zahranici zjisti :) diky za komentar

      Vymazat
  7. http://www.zlavadna.sk/zlava_78659_pristroj-na-cistenie-pleti
    Prave je na zlave dna Clarisonic za 60eur :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojte, na AliExpress je za necelych 35€ a nahradne kefky vyjdu cca 3€/ks.. ja idem rozhodne do toho :)

      Vymazat
  8. Ahojky, chtěla bych se zeptat, jaké jsou tvé dojmy po delší době používání? Článek je z února a zajímalo by mě, jaký má Clarisonic dlouhodobější efekt, jelikož vím, že spousta holek ho po pár měsících musela přestat používat, že jim nedělal dobře. Uvažuji o koupi, ale jsem pořád hodně na vážkách :-/

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, neměla by některá z vás zájem o clarsonic mia 2? Mám ho asi dva měsíce, pořád někde cestuji a leží mi doma, použila jsem ho tak pětkrát. (ver.wirthova@gmail.com)

    V.

    OdpovědětVymazat
  10. http://www.slevnuj.cz/cs/cistic-pleti-clarisonic-4beauty-mia-2-4/

    OdpovědětVymazat
  11. Chtěla jsem se zeptat - v tom "základním" balení je kartáček na normalní nebo citlivou pleť?

    OdpovědětVymazat
  12. Je vhodný i pro padesátnice? E.

    OdpovědětVymazat
  13. Bacha na fake!!! Podivejte se sem: http://www.currentbody.com/blog/how-to-spot-fake-clarisonic/
    Stejne jako spousta Ceskych blbek (bez urazky) ktere koupi falesny shit a pak nadavaji, ze to vubec nefunguje, nepomaha, ze je to jen vymysl atd atd atd. Zadejte to googlo „fake clarisonic“ a uvidite…

    OdpovědětVymazat