pátek 21. března 2014

Novinky z Kodaně

Tak nám tu parádně prší, dneska jsem báječně promokla, deštník ze Zary mě nechal ve štychu- tedy rozumnějte tyčka od deštníku mi zůstala v ruce. :) Takže díky Zaro, příště si u tebe zase něco koupím... :) Začínají midseason slevy ve Weekday, H&M a dalších, takže díky, zase jste mě dostali :) Zatím tedy jen v háemku, ale malé černé s delším rukávem jsem opravdu postrádala, to je pravda pravdoucí- a ten černej svetr taky, protože jsem si místo svého oblíbeného zabalila nabíječku na laptop...Ještě otázka, než se začtete- Chtěli byste abych občas napsala článek o životě v Kodani?
 V Praze je prý dvacet stupňů a sun is shining, tak prosím omluvte moje nadcházející outfity, protože tady není zdaleka ani patnáct stupňů (no včera ještě bylo) a prší a prší...Asi zajdeme poprvý do nějakého baru, abychom si trochu užili nočního života (ano všechno co se říká o Dánech a alkoholu je pravda pravdoucí a možná ještě strašlivější...) a ano je tu tuze draho, co se týká barů, restaurací a vůbec všeho (všichni se nametou doma a pak se potácejí/plazí po ulicích v tangách apod no úlet :)...Včera jsem koupila konečně ten skvělej koláč co kolem něj chodím už skoro měsíc (stál 35 dkk a já měla zdánlivej pocit, že je to vlastně děsně výhodný...no neni no) a dneska jsem si vyhlídla další koláč (85 dkk už za něj asi nedám, takže se budu muset naučit péct, když dostanu chuť na sladký...bééé) btw cenu si vynásobte x 3,8.
Instagram #luckapuckablog
Když už jsem nakousla ty nákupy, tak si mě za posledních pár dní získaly některé věci natolik, že vám je ukážu ještě dřív než se objeví v outfitech (ovšem jestli přestane pršet :) Ta kostkovaná věc co se skrývá za bílým basic tílkem MTWTFFS je zatím ještě trochu tajemství, ale naprostá láska! V Háemku jsem neodolala salt spreji do vlasů (jednak mi ho doporučoval můj kadeřník a jednak jsem ten svůj musela nechat doma- máte už ten váš?)- prodává se u nás také vlasová kosmetika, včetně šamponů a tak? Tvářenku jsem potřebovala jako tu sůl do vlasů a Carmex byl povinnost- prodává ho např. Urban Outfiters, ale i drogerky (tam je ale dražší!)- a je opravdu tak skvělý jak se o něm říká...už abych ho vypotřebovala a mohla zkoušet EOS (kterej si ale stejně koupim ještě dřív pche)
Nová bundička se stříbrnými detaily byla v mém hledáčku už pekelně dlouho a tahle splnila všechny požadavky, je vypasovaná a strašně mi sluší :)a navíc nech jí tam za poloviční cenu žejo. :D

Na Kodaň padla tma a jestli chcete nasát trochu místní atmosféry tak si pusťte tuhle písničku, která je zaprvé naprosto skvělá, za druhé je to úvodní song k dánsko-švédskému detektivnímu seriálu, který sjíždíme. Pokud máte rádi severské detektivky od Keplera a Larsona, tak tohle bude váš cup of tea :) Bron/Broen na ČSFD 91 %, a to už je co říct!

Mějte perfektní víkend! Lucka

8 komentářů:

  1. pěkně si užíváš, článek o životě by mě zajímal :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně taky, moc. Zatím žeru naprosto všechno, co o Kodani píšeš.)

    OdpovědětVymazat
  3. To jako s těma opilýma potácejícíma se ulicema myslíš vážně? A já je měla za docela normální národ :))) Když už maj jednu z nejvyšších životních úrovní v Evropě, čekala bych, že se nebudou chovat jako Angláni v Praze... Ha ha
    Jo jo, určitě přidej nějaké další pikošky ze života v Dánsku, To je vždycky dobrý čtení :). Dík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to zvlastni ale je to tak, ja zatim videla na vlastni oci jen ty lehci pripady potacejicich se mladiku, ale prej to umej rozbalit mnohem vic :)

      Vymazat
  4. Moc me zajima clanek o dansku:). Da se v dansku sehnat prace a nejsem doufam moc drza ale ty sama v dansku pracujes? Kamaradka tam byla a rikala ze je to dost optizne:(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud neumis dansky tak to urcite obtizne je, ja mam job v jednani, ale pro cs firmu... Uvidime :)

      Vymazat
    2. Myslela jsem, že ve všech těhlech severských zemích stačí angličtina na nejakpu práci v bageterii atp..

      Vymazat
    3. Uvidime, ale podle me tam daji vzdycky prednost nekomu kdo umi i dansky, ono sehnat praci i s jazykem neni jednoduche, pokud mas alespon predstavu v jakem smeru nebo oboru pracovat chces.... Ale clovek si nemuze zas moc vybirat a diktovat, budu rada kdyz neco sezenu...

      Vymazat