středa 16. července 2014

Roma Diary I.

Pokud sledujete můj Instagram (#luckapuckablog) určitě vám neunikl můj výlet do Říma. Proto tu bylo takové mrtvo, ale fotek mám opravdu požehnaně, takže vás budu teď asi dost zásobovat spíše cestovatelskými posty. O letní outfity však také nebude nouze. Konečně pořádné léto, užívám si ho v Čechách, jak a kde si užíváte vy?
 V Římě jsme byli na necelé čtyři dny, podle mě je to málo, pět dní by bylo ideální. Památek je tu neskutečné množství a tak jsme pečlivě plánovali co chceme vídět, abychom to všechno stihli. Hned po příletu jsme kousek od hotelu objevili roztomilé bistro FaFaMi, kde bylo všechno fresh a homemade. A protože jsme měli hlad jak vlci na sibiři, spořádali jsme toho opravdu dost. Ty krevety byly prostě skvělé!
 Pak už jsme zamířili rovnou do Vatikánu, měli jsme ho co by kamenem dohodil od hotelu. Svatopetrské náměstí můžete vidět stokrát na fotkách a stejně vás svou monumentálností dostane. Stejně tak bazilika Sv. Petra. Dlouhá fronta nakonec uběhla rychle, čekali jsme asi dvacet minut, prošli rentgenem a už jsme mohli obdivovat Berniniho a Michelangelovu práci...
 Mimo jiné jsme šli také skoro celou cestu osvícení podle románu Dana Browna- Andělé a démoni. West Ponente. Robert Langdon, spíše známý z Šifry mistra Leonarda na tomto místě, u obelisku nalezl mrtvého kardinála. Obelisk vysoký čtyřicet jedna metrů s křížem na vrcholu, který obsahuje relikvii Kristova kříže.
 Od Vatikánu jsme se prošli krátkou procházkou k Andělskému hradu, kde Langdon zachraňoval krásnou archeoložku. Zaplatili vstupné (tentokrát žádná fronta hurá) cca 8 euro tuším a šli prozkoumat původní Hadriánovo Mauzoleum, které bylo vystavěno 135-139 nl. Historie dýchá z každé zdi...
 Na výšlap do baziliky Sv. Petra jsme se vykašlali a raději si šli vyhlídky užít z Andělského hradu...
 První den jsme zakončili v nedaleké restauraci, objednali si toskánské víno, krevety, ryby a chobotnice a padli do postele...Tak zas příště!
 Ph. T.,me//dress,shoes/HM,bag/Promod,sunnies/Monki

14 komentářů:

  1. Krásný výlet, krásné fotky! Díky za připomenutí. Byla jsem tam v loni a zážitky stály za to. Jen do toho Vatikánu jsem stála víc než hodinu, ale i to bylo dobrý, stojí se prý i déle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vážně? Tak to jsme to zvládli ještě dobře :) díky!

      Vymazat
  2. Lucko, fakt pěkný fotky! A ty bílé šaty Ti moc seknou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Lucka, krasne fotky, super destinacia :) Rim mam tiez v plane. Milujem Taliansko :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  4. wow nádhera, hrozne ti závidím tento výlet! :P Ja odjakživa snívam o tom, že raz navštívim Rím a rovno ostanem aj v Taliansku :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by mi asi také nevadilo, jen Řím je na bydlení asi dost crazy :)

      Vymazat
  5. Krásne fotky!:)
    www.klaudiaduranova.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. krásné fotky, do Říma se chci určitě ještě vrátit, byla jsem tam kdysi

    OdpovědětVymazat
  7. miluju řím....viděla jsem spoustu krásných míst, ale řím je pro mě pořád top
    výlet se vám očividně hodně vydařil=)

    OdpovědětVymazat
  8. To mám hrozně ráda, bílý krajkový šaty na tobě! Fotky moc příjemný.

    OdpovědětVymazat