středa 23. července 2014

Roma Diary II.

Na druhý den jsem zvolila pohodlný šortkový outfit a pro jistotu přibrala i kabátek, protože nás strašily bouřkové mraky. Nakonec nepršelo a já se tahala s kabátem v tašce...Nejlepší lehké šortky snad brzy vyfotím v outfitu, nosila bych je pořád!
 Pravá Italská!
 Tak jako se v Kodani živí přistěhovalci sbíráním a následným výkupem plechovek, tady na to jdou trochu jinak. Rozdávají dívkám růže a po chvíli přijdou znovu a požadují peníze (je to docela otravné). Nám se dařilo dlouho odmítat, pak nás oslovil Ind, dali jsme mu Euro za růži a dostali barevný indický námarek a hinduistické požehnání...Zdá se, že funguje :)
 Posezení na Španělských schodech...
 Fontána Čtyř řek.
 Panteon, vynoří se zpoza činžáků jako přízrak.
 Mramor na mramor :) V Římě je mramorové úplně všechno. Chodníky, cedule s názvy ulic, prostě všechno.
 Druhý den jsme se vydali na římské metro, dojeli k Piazza del Popolo, prošli si kostely a pokračovali do kopce přes park okolo Villa Borghese, kudy jsme se dostali až na Španělské náměstí a Španělské schody, což je takové setkávací místo (tak jako u nás se všichni slejzaj pod vocasem u koně). Fontána di Trevi byla v rekonstrukci, takže jsme trochu zklamaní prošli uličkami až na Piazza Navona, abychom na vlastní oči spatřili fontánu Čtyř řek. Bylo nádherné vidět všechny ty skvosty, o kterých jsem se učila ve škole...
A ještě jedna zásadní informace. Italové dodržují siestu, to všichni víme, takže nedoporučuju trávit čas hledáním té pravé rodinné italské taverny v bočních uličkách, mohlo by se vám také stát, že tu pravou nenajdete, nachodíte kilometry a pak vám všichni zavřou před nosem. Ve čtyři odpoledne je hold na oběd pozdě :) Nakonec jsme našli, ale znovu už bych to absolvovat nechtěla. Kilometry v nohou a večer ještě malé překvapení, ale o tom až někdy příště!

8 komentářů:

  1. Na tebe sa mi all black hodne páči!!
    http://klaudiaduranova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Řím je nádherný město, doufám, že se tam ještě někdy podívám :)
    ...černá je prostě tvoje barva! <3

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera, miluju Řím a doufám, že si ho v dohledné době dám ještě jednou. Památky už mám prochozený, tak jen nasát tu úžasnou atmošku. Krásný fotky!

    OdpovědětVymazat
  4. Rim je nadherny, vdaka za reportaz :) Urcite sa tam musim pozriet, mam to v plane :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Do Říma bych se taky jednou moc ráda podívala, nikdy jsem tam nebyla, ani jinde v Itálii :)
    A hezký článek, tyhle cestovatelské mám moc ráda:)

    OdpovědětVymazat
  6. krásný fotky,taky bych se tam ještě jednou chtěl vypravit! a černý ohoz vypadá bezvadně, dneska jsem taky lady in black :)

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou opravdu krásné fotky :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat