pondělí 7. července 2014

Trip to Malmo, Sweden

Do švédského Malmo jsme se chystali hodně dlouho, čekali jsme až se k nám někdo přidá, protože jeden průjezd přes Oresundský most stojí zhruba 50 Euro. :( Chtěla jsem vidět již zmíněný most, staré centrum města a obchodní dům Emporia.
 Oresundský most. Začíná v Kodani, projedete tunelem pod mořem a záhy vyjedete nad hladinu, kde most vyrůstá z umělého ostrova. Druhý konec je ve švédském Malmo. 
  Nechytli jsme právě hezké počasí, ale i tak krátká procházka po centru byla krásná. Dostali jsme hlad a protože v neděli jsou obchody a většina restaurací zavřené- a to i v Kodani! (nebo právě zavíraly), vzali jsme zavděk švédským fastfoodem Max. Doporučuji si objednat hranolky s cheddarem a jalapenos. :)
 Turning Tower, nejznámější dominanta Malmo. Z každé strany vypadá trochu jinak. Nahoru se nedostanete, pokud ve veži nebydlíte.
 Originální fontána před OC Emporia.
 Obchodní dům Emporia jsem neměla v hledáčku ani tak kvůli nákupům, jako spíš pro jeho moderní vzhled. Lindex jsem hledala asi půlhodiny až nakonec všechny obchody zavřely (a nakonec jsem zjistila, že je o patro niž :( V Kodani totiž není a chtěla jsem se podívat jak moc se liší nabídka od té české. Hlavně tedy po té kvalitativní stránce. No snad někdy jindy nebo jinde ve Švédsku. Pokud byste se vydali do Malmo v neděli jako my, tak tady mají obchody otevřeno do 20 hodin. My jsme si tu nakoupili i potraviny, jsou tu podstatně levnější než v Kodani.
 No uznejte, není to krása? Prostě nakupovací ráj :) V téhle části dokonce zpívali ptáčci!
 Škoda, že jsme vyrazili pozdě a neměli na město víc času, nicméně všechno co jsem vidět chtěla jsem viděla. Za pár dní mě čeká další výlet, tentokrát směr jih, uhádnete kam? A co Vaše letní výlety? Kam se chystáte?

ph. me, Zuza, Martin, T.

10 komentářů:

  1. Mam rada tieto Tvoje cestovatelske clanky :) Seber ma velmi nelaka, zda sa mi tam vsetko take sterilne, milujem skor juh - Taliansko, Spanielsko :) Tento rok uz vylet bol, presne podla mojich predstav, plavba po Stredozemnom mori, takze som videla vsetky vacsie mesta od Janova, cez Neapol, Messinu, Barcelonu a Marseille :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám moc ráda cestovatelské příspěvky se milióny fotek :) Vypadá, že sis výlet moc užila :))

    OdpovědětVymazat
  3. Krásne fotky!! :-) Vyzerá, že si si to naozaj užila!! :-)
    http://klaudiaduranova.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. wau, krásne fotky, na sever by som sa rada pozrela, už som tam mala ísť pred rokom, ale nakoniec to nevyšlo..:/

    OdpovědětVymazat
  5. Ten sever na mě vykukuje ze všech stran, to je prostě znamení. Krásné město a teda ten obchoďák, to by se u nás mohli učit, zvlášť ty zelený girlandy jsou skvělý.

    OdpovědětVymazat
  6. Překrásné fotky, a na ten obchodní dům bych snad šla také radši podívat kvůli tomu jak vypadá než kvůli nákupům :-)
    www.bokattyna.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Nebylas náhodou v Praze na Metallice?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jsi to byla ty :) My samozrejme taky zmokli, bylo to jak stat oblecena pod sprchou:))

      Vymazat
  8. Dekuji vsem za hezke komentare, cestovatelske posty budou urcite dal pokracovat!

    OdpovědětVymazat