čtvrtek 8. ledna 2015

Proč milovat NormCore trend?

Pojem Normcore se okamžitě usídlil v modních slovnících, pro jeho nekomplikovaný styl ho následuje stále více lidí, kterým už usilovná originalita leze krkem. Jak vlastně Normcore popsat? Já se pokusím ho nastínit jak ho vidím... Nebudu se zabývat definicemi, ani co si myslí zahraniční tisk. S Normcore stylem se v Dánsku setkávám denně na každém kroku, proto jsem se rozhodla tenhle článek napsat. Čerpám tedy především z vlastních zkušeností.
Ve společnosti zamořené originalitou dává Normcore vyniknout osobnosti. Vedle překombinovaných, těžce originálních lidí stojí hrstka těch (i ta se ale podstatně rozšiřuje), kteří se chtějí opět jak jinak než lišit. Lišit se tím, že se neliší od průměru. Ti, kteří svoji přirozenou krásu nehodlají schovávat za tuny makeupu a komplikované outfity. Mají už dost stále se měnících trendů v highstreetových obchodech. V obyčejných džínách, unisexovém topu, teniskách, s ledabyle upravenými vlasy, lehkým téměř neviditelným make-upem. Tak je nejčastěji potkáte.




Přesto je tento styl vhodný pro módní nadšence, lze se v něm realizovat, být kreativní. Především použitím zajímavých střihů, kvalitních materiálů, originálních doplňků. Normcore je tu pro ty, kteří už nechtějí být vidět za každou cenu, ale pořád o nějakou pozornost stojí. Té se jim díky klasickému unisexovém stylu dostává dost. Je tu především pro ty, kteří už se vyblbli a vracejí se ke klasice, dávají přednost kombinovatelnosti jednotlivých kousků svého šatníku, chtějí víc žít, než sedět před otevřenou skříní a vymýšlet nevymyslitelné. Pokud jste ještě nenašli tuhle hranici, nehledejte ji. Ona si musí najít vás...
Normcore je přirozeným vývojem společnosti. Když už vás móda vyčerpá, sáhnete zpět k tomu nejjednodušímu řešení. K základu všeho. Normcore propaguje zpět základy, které mnohým chybí. Je reakcí na přehlcenost vším módním, nicméně neznamená, že rezignovali na módu. Normcoreři moc dobře vědí co si obléci, aby to vypadalo dobře. Znají trendy, ale vybírají si z nich jen ty, které zapadají do jejich stylu. Nemění se v závislosti na sezóně, nejspíš si vyberou jen jeden trendový kousek a zakomponují jej do unisexového celku. Slovo Unisex zde nabývá velkého významu. Nic laciného, nic vyzývavého. Alespoň ne na první pohled. Výstřihy střídají průsvitné materiály, průstřihy na zádech apod. Narozdíl od hipsterů nepůsobí úsměvně. Jsou normální, takže je nejde nenávidět. Mají nadhled, cit pro kvalitní minimalistický outfit. Nejspíš se za nimi obdivně ohlédnete. Jsou tak obyčejní až jsou inspirativní... Tak zkuste najít svoje oblíbené džíny a triko, přes ramena přehoďte dlouhý kabát, nazujte pohodlné boty a užijte si ten pocit výjimečnosti z neoriginality. Co si o Normcore trendu myslíte vy? Nosíte? Baví vás?


































photos by Pinterest,mango.com.

8 komentářů:

  1. Miluju! Krásně jsi to napsala a hlavně, jsou tak obyčejní, az jsou inspirativni❤ skvělý clanek!!

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se normcore hrozně líbí, přesto se mi ještě nepodařilo najít ten správný klíč pro sebe, ale doufám, že se mi to do jara podaří :D:) Super článek :)

    Lucieswlife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nech to uzrat ono se to samo projevi nejlepe jak to jde ;) diky

      Vymazat
  3. úžasná inšpiracia <3 skvelý článok
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký článek. Tenhle způsob oblékání je mi nejbližší a cítím se v tom skvěle. Po období, kdy jsem se snažila být za každou cenu hrozně originální a vymýšlela jsem, co a jak nakombinovat, je to osvobozující.Móda by se neměla brát moc vážně :)

    OdpovědětVymazat
  5. to mi pripomina: It may looks like a easy messy bun but it took me about 20 attempts to look this way"

    OdpovědětVymazat