pátek 17. ledna 2014

Jak jsem dělala čistku v šatníku a New IN

Letošní slevy mě nikdo na vařené nudli neutáhne. Nějak mě nebaví chodit mezi regály pořád s tím samým zbožím a s vidinou výhodného nákupu si cpát do tašek mraky zlevněných triček, které vezmou za své po prvním vyprání...Nejvíc mě zaráží, když v některých obchodech narazím na loňské i předloňské zboží... Fakt si myslí, že jsme tak hloupí?

A tak jsem odolala jen černému kabátku v Mangu (za půl ceny) a dala po dlouhé době šanci online nakupování... I když nákup není nijak obrovský, mám z něj radost... 
Nosit domů plné tašky úlovků mi přijde zběsilé a zbytečné, zvlášť po včerejším záchvatu dobročinnosti, kdy jsem vyházela a teď nekecám! OSM obrovských tašek plných hadrů a věnovala je Červenému kříži. Doporučuji jako terapii pro shopaholiky, zkuste si spočítat kolik ve vyřazeném oblečení vězí peněz? Já to odhaduji na statisíce... 
Nemilosrdně jsem skládala trička, svetry, džíny, mikiny, boty a hlavou mi problikávalo kolikrát jsem měla daný kousek na sobě... Jednou? Dvakrát? Pak se buď vytáhl/srazil/roztrhl/přestal mě bavit... Našla jsem i pár věcí, které jsem měla na sobě jednou a od té doby spí v tom nejzazším koutu skříně...Některé věci jsem ještě vzala na milost/schovala je pro ségru/možná to někdy využiju, nicméně 85 procent letělo ven... Jediné co nevyhazuji jsou kabelky, připravené jako dědictví pro další dámské generece naší rodiny. :)
Teď už k New In, kabátek jsem si hodně oblíbila, černý mi chyběl, takže pokud by zítra náhodou začalo jaro, příští rok ho určitě unosím, protože má klasický střih. Kryt na Iphone byl jasná volba, chtěla jsem bílý a vtipný obrázek mě nejspíš jen tak neomrzí... Superdlouhý kardigan (Monki) jsem si přála hodně dlouho, vlastně už po něm toužím několik let, viděla jsem ho tenkrát v nějakém filmu a moc ho obdivovala... Netradiční délka do půli lýtek z něj dělá velmi speciální součást outfitu, už se těším, až se trochu oteplí a budu ho moci nosit s koženou bundou anebo samotný s ohrnutými rukávy a džínovými šortkami... Jak jste na tom letos vy se slevami? Nakupujete, nebo ignorujete?

Coat/mango, Cardigan,Iphone case/Monki

12 komentářů:

  1. No tak já jsem jako vždy neodolala, v šatníku mi přibyly 3 nové svetry, náhrdelník, náramek, sako, kabát, dvoje šaty, halenka a to už je doufám všechno. Jo a jedny lodičky. Sama bych si za to nafackovala, když to teď čtu. Ale na svou obhajobu musím říct, že jsem taky hodně věcí vyřadila a šatník chci postavit na univerzálních a hlavně barevných kouscích. Tak. A teď budu do konce měsíce za trest ohladu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ty kousky unosíš, tak se nefackuj :) já mívám spíš ten problém, že si nakoupím haldu věcí, které pak prostě nenosím...ale s tím už je konec!

      Vymazat
  2. Dobře jsi to proházela, já si letos koupila ve slevách dva svetry a tím to hasne, vyházela jsem něco taky, ale to už i loni v létě... na slevy kašlu, nikde nic nemají a když, tak jsou to fakt hadry. Těším se až na nákupy jarního a letního oblečení, potřebuju plavky, šaty, kraťasy, boty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano nemají, já už nakupuju na jaro podle wishlistu, pár krásných kousků už mám a nemůžu se dočkat tepla! Plavky by bodly!

      Vymazat
  3. Mně je hrozně líto ty věci potom dávat pryč, zvlášť, když jsem je pořádně neunosila. Ale asi před dvěma lety jsem to s tím šatníkem náhle celé pochopila a od té doby jsem hoodně vybíravá a naštěstí toho teď "vyhazuju" poměrně málo. Z výprodejů většinou odcházím z prázdnou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) tak to se klaním! Každému, kdo se nenechá nachytat na švestkách!

      Vymazat
  4. Pekny a pravdivy clanek tak kdyz vyhazujes ty tuny hadriku neprijde ti ze bys mohla nosit veci do unoseni a ne si je kupovat jen tak z rozmaru? K.Z.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozrejme spoustu veci jsem nosila do utahani a tezko se s nimi loucila, ale proste to muselo vsechno pryc. Z rozmaru jsem si nic nekoupila uz hodne dlouho, mam svuj nakupovaci bojovy plan na kazdou sezonu a toho se drzim! A opravdu to tak funguje, nejlepsi vec jak si udelat jasno, prave jsem ve slevach nechala bajecne sukne protoze je proste neunosim a koupila misto nich vysneny trench na jaro takze jsem na sebe opravdu hrda!!!

      Vymazat
  5. Ja som kopec veci popredala a musela som vyradit par svetrov lebo na tie zmolky sa uz nedalo pozerat..hnus! Kupila som akurat kozenkovu pencil suknu, mokasiny a boyfriend dzinsy. To je asi vsetko, na ten kabat v Mangu som tiez pozerala, ale uz mam sivy, takze naco :) Snazim sa obmedzovat nakupy lebo ma potom stve,ze sa nemam ani kam pohnut :)
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsi ale hezky investovala do nadčasových kousků náhodou! Se žmolky je kříž, bohužel se mi objevují i na kvalitnějších dražších svetrech, tak opravdu nevím co je kvalita a co šunt, nicméně v elektru koupíš odžmolkovač, já se na něj taky chystám :))

      Vymazat
  6. já docela slevy ignoruju letos :) vlastně jsem si ani nic nekoupila, kromě kousků oblečení na cvičení :)

    ten kabát je ale skvělý, myslím, že si ho pořídila i Bárb :))

    OdpovědětVymazat