pátek 14. března 2014

CPNHGN Shopping Guide II.

Stroget je jedna z nejdelších pěších zón v Evropě, kterou lemuje nespočet obchodů, střídají se zde módní řetězce s nejdražšími butiky. Minule jsme došli zhruba do půlky, s odbočkou na Kobmagergade. Dneska si dojedeme Stroget, tak si nažhavte bulvy jdeme na to!
  • O obchodním domě Magasin du Nord jsem se zmínila už v minulém průvodci. V prvním patře najdete pánskou módu, ve druhém dámskou- spoustu skandinávských značek (viz. obr. níže), ve třetím patře designové interiérové doplňky (o tom až někdy příště) a v pátém patře například anglický Topshop.
  • Na Strogetu najdete i další známé značky. Zara, Vila (prodává třeba asos.com, v Praze síť outletů Nymph), norský BikBok (který mě ale příliš nenadchl), Pilgrim (dánská šperkařská značka) a švédský COS...
  •  Weekday najdete jen v sedmi zemích, do ČR sice posílá, ale kdo by si nechtěl ty skvělé věci osahat live?
  •  Včera jsem se byla podívat na otvíračce nového H&M, dvě patra, byla jsem překvapená z velké nabídky kosmetiky a doplňků. Šampony, gely, parfémy, velký a pestrý výběr líčidel (co jsem ulovila já se podívejte na Instáči) Na Strogetu je H&M hned dvakrát.
  • &otherStories, ráj na zemi! Krásně propracované kabelky, nápadité šperky, doplňky, samozřejmě nádherné oblečení, boty, kosmetika... Pokud se sem vydáte tenhle známý obchod si nenechte ujít.
  •  Norgaard (Mads Norgaard a spřátelené značky: Comme des Garcons, Adidas, Rag&Bone, Acne, Converse), kodaňská domácí značka, jeden z nejpůsobivějších obchodů- ano mohou za to ty pruhatá trička, takže jestli nemůžete sehnat to pravé, tak tady si vyberete :) kus za 249,- DKK :) achtymateriály...
  • Urban Outfiters: Tenhle obchod nejde nemilovat. Když se nezakoukáte do nějakých hadříků, dostanou vás doplňky, nápaditým výběrem různých dárků, cingrlátek...No jen posuďte sami. To co si u nás složitě musíte objednat z netu, nebo to mají v jediném obchodě v Praze, tady najdete na jednom místě...achjo.
Knížka Paris streetstyle, jak co nosit...uvažuji o její koupi, hairchalk, který se u nás teprve ohřívá, trendy lebky, knihy o módě, krabičky na šperky, Birkinstocky... a hafo dalších věcí, které nepotřebujete, ale chcete je. Já si zatím koupila jen Carmex v tyčince :)
  • Na Strogetu najdete hned několik poboček obchodů Bianco (spíš elegantnější boty) a Havana Shoes (nabízí všelijaké značky bot, Vagabond, Bronx, Converse, New Balance), obchody se sportovní obuví (protože barevné tenisky tu nosí úplně každý), Aldo atd...Na konci Strogetu najdete Veromodu, Pieces a další Monki.
Pokud ve správnou chvíli uhnete ze Strogetu na Kronprisensgade, můžete zashopovat v Cheap Monday (pánské i dámské na velkém prostoru), u Sonia Rykiel, Gantu, Acne a dalších...
  • Mě zaujal obchod Moss Copenhagen, kde převládají příjemné materiály a zajímavé ležérní střihy.
  •  NORR: pro mě naprostá jednička ze všech obchodů v Kodani. Multibrandový obchod včetně značky Norr. Obrovský výběr kožených kabelek, peněženek, šátků, knih, doplňků, kosmetiky, interiérových doplňků, najdete tady třeba slavný balzám na rty EOS apodobně...chodím se sem kochat, nejen jezírkem se živými čínskými kapry...Vůbec tento koncept obchodů, kde najdete všechno možné, nejen oblečení, ale i kavárnu mě moc baví a v Čechách podle mě chybí.
     Pokud se sem vydáte za nákupy, tenhle obchod si rozhodně nenechte ujít! O kousek dál v ulici najdete outlet Norr.
  •  Pokud popojdete ulicí dál a na křižovatce se dáte mírně vlevo, dojdete do butiku Marca Jacobse, kde si můžete splnit přání v podobě oblečení, kabelek, doplňků, obalů na Ipad, Iphone, hodinek a šperků... Já si dnes udělala radost malým dárečkem :) Obsluha je moc milá a na přání vám vše zabalí jako dárek... :) a ta pouťová labuť je prostě k poňuchňání :)
  • Doufám, že se vám další shopping guide líbil a pokud se sem vydáte i pomůže se tu zorientovat... Vždycky, když se dostanu na nákupy do zahraničí, zjišťuji jak moc propastné rozdíly vládnou mezi ČR a západem (teď už i severem). Ještě, že existují letecké společnosti, které nás dokážou za hodinku přepravit do nákupního ráje :D Pokud byste měli zájem, můžu připravit další shopping guide, který zaměřím na obchodní centra a samostatně třeba i Interiérové obchody (protože ty stojí opravdu za to!), co vy na to?

8 komentářů:

  1. Být fashion bloggerka, tak mi z toho jebne... :))) Takhle mě to aspoň netrápí. Ale na obrázky a povídání se podívám ráda, to zas jo :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatim nejeblo, ale zacinam si uvedomovat, ze budu potrebovat vic prostredku, abych si tu mohla uzivat... A to v mem pripade znamena pracovat :) a pak si uzivat.

      Vymazat
  2. Já bych se z toho musela zbláznit, Luci..Taková koncentrace stylových obchodů a doplňků by mě zrychlila krevní tlak a zničila peněženku :-D. Fotky máš krásné, radost se na ně dívat :). Užívej si to :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by znicila urcite, je tu dost draho, ikdyz jak se to vezme... Za kvalitu se vyplati priplatit, a dekuju, vetsina fotek je z iphone neak nedokazu poskakovat se zrcadlovkou po obchode a nevzbuzovat rozruch ;)

      Vymazat
  3. paráda, z těch pruhovaných triček bych snad dostala infarkt... to je fakt vidět, jak v čr není k dostání vlastně nic, nebo jen de facto odpad...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano odpad bohuzel... Ted to vnimam vic nez kdy jindy... Treba i co se tyce potravin, pristupu ke vsemu.. U nas je tolik veci postavenych na hlavu a lidi jeste zobou z ruky a jsou radi.... :)

      Vymazat
  4. :D nnn...tohle si ted pouštět nesmim, neni čas ani prachy na takový achání=)

    OdpovědětVymazat
  5. Boh chran moju kreditku. toto asi nie je uplne pre ceske platy. Pamatam si na tie vycitky svedomia, ako som v barcelone v &os oplieskala 100 eur ..len sa tak po nich zaprasilo..
    Ale uz sa tesim^^..asi 6 hodin nebudem mat co robit - budem cakat az priatel skonci na pohovore a tento nakupny maraton je raj i peklo zaroven :D

    OdpovědětVymazat