neděle 2. dubna 2017

Konec Fashion blogů v Čechách

...aneb koho tady ještě vlastně zajímá, co kdo nosí na sobě? Upřímně? Mě vlastně už taky tak moc ne a dokazují to i dlouho neaktualizované blogy mých kolegyň. Outfit postů, módních blogerů ubývá, všechno se teď děje na You tube, kdo netočí vlogy, hauly nebo názorovky, ten není IN. Nejspíš přirozený vývoj. Nějak se z toho všeho vytratilo to kouzlo nemyslíte? Článek zhltneme během půl minuty, instagramem rolujeme ještě rychleji, komentáře zdržují, kdo by na to měl dneska čas? Inspirační posty? Wishlisty? Outfity? Nuda ne? Chce to něco nového... Nějak to už není ono! I když je tu pár holek, které mě baví a pravidelně se k nim ráda vracím. Je to hlavně ta hrstka nesponzorovaných, kde nenápadně nefiguruje nějaký super cool produkt. Reklama mě nebaví a na blozích ji nerada vidím, i když si ji všichni tvrdošíjně hájí, protože je přece správné za tu dřinu být odměněn. Jo správné to asi do určité míry je, ale mě nebaví to neuměřené množství "spoluprácí" konzumovat. Tečka. Nečekám, že by se mnou většina souhlasila, ani nepotřebuji, aby se mnou někdo souhlasil. Ani už nepotřebuji každý týden hlásit, co jsem si tentokrát oblékla a proč. Nemyslím si, že je můj styl nějak speciální a originální. Nevím, jestli jsem vůbec někdy někoho nějak zásadně inspirovala, jen mě bavilo dělat blog a ráda jsem četla podobné články i od jiných autorek. Život jde dál, mění se mi priority a koníčky. S blogem úplně skoncovat nechci. Jen posty nechci moc plánovat, fotit outfity podle nálady a času, možná obsah směřovat trochu víc lifestylově... Uvidíme... A co si myslíte vy o současné blogové situaci? Baví vás to ještě? Nebo takhle- co vás vlastně na internetu a sociálních sítích baví? (a neříkejte, že ta triliarda gifů na vašem facebooku? :) Mějte se krásně a užívejte jara!!!






12 komentářů:

  1. Před chvilkou jsem přidávala také outfit post a říkala jsem si úplně to samé. Sice lidi píšou komentáře, ale většinou je to za smyslem se zviditelnit nikoliv říct svůj názor. Já myslím, že nás blogerky, které blogujeme pro radost to nerozhodí a i když čtenářů dost ubývá a přesouvají se na YT, někteří stejně zůstávají věrní i nám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. s těmi komentáři souhlasím, nerozhodí, srdcaři vydrží všechno :)

      Vymazat
  2. Mně videa nebaví, nechci nikoho poslouchat, chci se jen dívat na obrázky, takže ma blogu tvrdošíjně zůstávám a sleduju zas jen blogy, ale je jich čím dál tím míň. Nejen, že ubývají, ale taky u nás není příliš zajímavých blogerů, což ostatně nebylo nikdy a protože nejsem matka, tak se mi okruh blogů dost zužuje. Mladý holky mě nezajímaj a dámy v mém věku už píšou většinou jen o hračkách a sponzorech. No prostě začarovaný kruh... :)))
    Takže jsi jedna z mála, co jsem jí věrná a tak budu jenom ráda, když občas něco postneš, protože mě to baví.
    Tak hezký den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, nejen, že se chci dívat na obrázky, ale ráda si i počtu :))).

      Vymazat
    2. díky za super komentář! Právě, že okruh se zužuje, nemám co číst! :)

      Vymazat
  3. Youtube neyoutube, souhlasím s holkama v komentářích nade mnou... Mě video nebaví a mnohem raději si čtu.

    Jo a taky jedné věci jsem si všimla - někdy se autoři blogů pořád dokola vyptávají čtenářů, o čem mají psát, co by si u nich chtěli přečíst, atd. A prokládají to "články" o třech větách, že se jako hrozně omlouvají, protože dlouho nenapsali a blablabla. Když nemám o čem - nepíšu. A omlouvat se v každém druhém článku za neaktivitu? Blbost.

    Myslím si, že důležité je, aby blog bavil hlavně autora a ten psal o něčem, co je mu blízké, zajímá ho a má z toho radost. Fakt, že se v online světě najdou čtenáři, kteří ho rádi čtou, už je jen příjemný bonus :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo to mě taky vždycky pobaví, jak se pokaždé omlouvají, že už dva dny nic nepřidali! haha...

      Vymazat
  4. Uplně s tebou souhlasím. Počet blogů, které čtu se zúžuje, protože čtu hlavně blogy, které jsem začala sledovat třeba před 5 lety a holky postupně s blogováním končí.
    Většina blogů v ČR mi přijde stejná, píší o stejných věcech, protože s tou značkou zrovna spolupracují a to mě fakt nebaví.
    Youtube je spíš taková vymejvárna mozků...asi už jsem na to stará :D

    Díky!
    Anička

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,

    úplně upřímně musím říct, že tvůj blog vůbec neznám, narazila jsem na něj náhodou a v rámci prokrastinace jsem si přečetla tenhle článek:-). A zcela paradoxně se trefil do toho, co mě právě trápí na české blogové scéně. Mrzí mě, že se ve velké většině točí jen kolem módy a jídla. V zahraničí to funguje jinak, existuje tam velká blogerská komunita, která se snaží jednak si pomáhat navzájem, ale taky obsahem svých blogů pomáhat ostatním. Témata jsou hrozně široká, od DIY, přes zahradničnění, osobní rozvoj až po to, jak blogovat. Je mi to hrozně sympatické a trochu mi to v českém prostoru chybí. Díky za článek, je fajn vědět, že nejsem se svým pocitem sama.

    Kačka

    OdpovědětVymazat